Dashboard Vastgoed Eindhoven

data-analyse en softwareontwikkeling dashboard

Gemeenten beheren een breed portfolio aan vastgoed en hebben behoefte om gebouwen te analyseren volgens uiteenlopende criteria: locatie en grootte, financiele aspecten, rendement, risico en maatschappelijke relevantie. 

In samenwerking met de Gemeente Eindhoven en Venturespring is een traject gestart rondom het data-gedreven aanpakken van gemeentelijk vastgoedbeheer en de portfoliostrategie, dat uiteindelijk zal resulteren in innovatieve dienstverlening. Met data is het mogelijk om niet alleen een uitstekend overzicht te verkrijgen over het eigen vastgoedbezit en beheerprocessen, maar met informatie van buiten - alternative data - als geografische informatie, bereikbaarheid en social media wordt het mogelijk complexe besluitvorming rondom maatschappelijk vastgoed inzichtelijk te maken. 

De eerste versie van het Dashboard Gebouwstrategie toont het gehele portfolio van de Gemeente op een kaart en kan filteren op stadsdeel, kenmerken en beleidsgebieden. Details van ieder vastgoed object worden na selectie getoond in een menu. In de besluittool worden alle panden getoond op twee assen - financieel en maatschappelijk rendement - waardoor keuzes rondom afstoten of behouden kunnen worden vergemakkelijkt.